Fa-i pe oameni sa se simta importanti si atunci i-ai castigat

paul-graham-is-one-of-the-most-important-people-in-techFa-i pe oameni sa se simta importanti – nici nu mai stiu de cate ori mi-a spus acest lucru Gabriela Zboiu si inca este un capitol la care invat.

La inceput credeam ca nu am cum, nu pot, nu stiu, pana am testat, cum ar fi sa-i apreciez pentru x lucru, sa fiu foarte prezent si proactiv cand ei vorbesc, cum sa imi exprim recunostinta fata de ei si timpul lor sau sa spun mai des un simplu si autentic multumesc… si asa am inceput sa invat cum se poate face si rezultatele m-au uimit si pe mine.

Pentru a fi un om de succes de mare importanta sunt si:

Abilitatea de a face conversatie – e foarte  important sa putem face conversatie cu o persoana pe care abia o cunoastem si sa nu o intrebam doar despre vreme sau sa stam muti, nu am sa intru in detalii aici pentru ca exista carti in care putem invata cum sa facem conversatie si ce subiecte de discutie putem alege.
Un alt aspect important este ascultatul activ, oamenilor le place sa fie ascultati, sa li se acorde atentie, daca vorbim doar noi sau despre noi devine un monolog nu o conversatie.


Caritatea si voluntariatul – 
intotdeauna oamenii ii admira (cu sau fara invidie) pe cei care daruiesc din ce au celor mai putin norocosi ca ei si aici poate fi vorba de bunuri materiale sau timp pentru o cauza buna pentru cei din jurul nostru. O componenta importanta a imaginii unui om de succes este caritatea si implicarea in cauze sociale. Nu am sa dau mai multe detalii deoarece deja stiti cum puteti face asta.


Petrece timpul cu oameni de succes de la care ai ce invata.
 Cineva imi spunea la un moment dat “plateste-i masa la restaurant unui om bogat si tu nu-ti lua nimic, doar asculta-l” – cu siguranta este o metafora, in realitate ar parea ciudat sa nu ai nimic in fata insa luam doar partea cu asculta-l pentru a putea invata cum sa ne schimbam modul de a gandi, de a face lucruri si de actiona sau atitudinea si in cele din urma de a ajunge la fel ca ei.

Sursa foto: www.businessinsider.com

Read More

Ce conteaza cu adevarat pentru oamenii de succes cand e vorba de vestimentatie

1Vestimentatia impecabila tot timpul
Nu e nevoie sa avem haine de firma de sute de euro pentru a crea o imagine de om de succes. Un costum de calitate buna, care este ales cu gust si este la un pret rezonabil si bine intretinut este de preferat fata de un costum de firma, foarte scump, dar care nu este bine intretinut, eventual mai este si botit sau sta ciudat ori nu ne avantajeaza.

Daca nu ai gust deloc, apeleaza la un stilist sau la o persoana care se pricepe. In trecut se spunea ca haina face pe om, acum se spune ca haina face imaginea, iar imaginea genereaza incredere, admiratie sau vinde.

Da, e important sa aratam bine cu orice ocazie – indiferent ca suntem la o intalnire cu un client important sau facem piata. Bineinteles, adecvat mediului unde ne aflam, dar ca director de mare firma nu poti sa fii la birou in costume impecabile si in timpul liber sa umbli pe strada in pantaloni de training si tricouri lalaite, nu de alta dar sigur te mai intalnesti si cu clientii care te vad la costum si discrepanta de imagine este prea mare, chiar socanta. 

Daca esti la un eveniment asteapta-te sa fii fotografiat(a) sau filmat(a) –  Am intalnit multe persoane care spuneau sa nu fie fotografiate sau se fereau de fotografi sau erau revoltate ca sunt fotografiate – in momentul in care te duci la un eveniment iti asumi tot ce presupune o aparitie publica, deci si o imagine corespunzatoare.


Pantofii sunt importanti
 – pana nu demult spuneam ca nu este asa importanta incaltamintea, pana am intalnite doua persoane aproape obsedate de incaltaminte (femei, bineinteles) si atunci am inceput sa acord atentie si sa observ incaltamintea oamenilor din jur.

E nevoie ca incaltamintea sa arate la fel de impecabil ca si hainele, daca doar hainele arata bine si incaltamintea nu asta denota preocupare pentru aparente, de a da bine, in realitate e vorba doar de superficialitate.

O pereche de pantofi neingrijiti si nelustruiti spun ca de fapt nu putem avea grija de noi insine si atunci ce sa mai spunem de o afacere sau de un proiect important.

Sursa foto: http://fashx.com

Read More

12 pasi concreti pentru a atrage succesul in viata noastra

success conceptPuteti sa credeti ce vreti in acest moment, oricum ar fi … Imaginea si prima impresie sunt capitale … cel putin la inceput si s-ar putea sa ramana asa mult timp pana cand oamenii vor avea ocazia sa isi  schimbe parerea.

Atunci cand intri intr-un grup nou simti in mod natural care sunt oamenii de succes. La fel cum, daca proiectam imaginea unui pierde-vara sau a unei persoane neimportante, sterse sau terne atunci si oamenii ne vor tratata asa de la inceput.

Oamenii care nu arata ca pot avea succes sau sunt deja de succes nu primesc joburi bune, mariri de salarii si nici nu li se propune sa faca parte din afaceri de succes.

Poate ca inca nu esti un om de succes sau nu stii cum sa faci asta, in realitate e foarte simplu doar schimband anumite detalii importante la tine si starea ta se va schimba, vei incepe sa te simti si sa ai starea si atitudinea unui om care are succes.

Cand eram mici copiam ce faceau parintii nostri si asa am invatat cum sa mergem, cum sa ne purtam s.a.m.d. Prin repetitie se invata…

Iata care sunt pasii pentru a avea imaginea unui om de succes:

1. Vestimentatia impecabila tot timpul.

2. Da, e important sa aratam bine cu orice ocazie. Daca esti la un eveniment asteapta-te sa fii fotografiat(a) sau filmat(a).

3. Pantofii sunt importanti – chiar prea importanti.

4. Parul, parul… parul sa ne stea bine, ca in rest ne descurcam.

5. Fata sau tenul, a avea succes sau nu.

6. Accesoriile dau tonul si spun despre succes cu adevarat.

7. Organizarea si eficienta – indiferent ca este vorba de organizarea timpului, a afacerii sau a vietii personale.

Chiar nu pot intelege femeile care poarta papornite imense dupa ele indesate cu 4-5 kilograme de nimicuri, asta inseamna lipsa de eficienta personala si dezorganizare.

8. Abilitatea de a face conversatie este foarte importanta.

9. Fa-i pe oameni sa se simta importanti!

10. Totul e bine pana deschizi gura sau scrii…gramatica si pronuntia sunt decisive.

11. Caritatea si voluntariatul amplifica imaginea pozitiva.

12. Petrece timpul cu oameni de succes de la care ai ce invata.

Fiecare din pasii de mai sus este prezentat pe larg in categoria Imagine Personala unde va si invit sa cititi despre fiecare in parte.

 

 

Sursa foto: http://www.seosemsedorm.com

 

 

Read More

Cele 9 intrebari magice care ne readuc motivatia

De-a lungul timpului am tot citit foarte multe metode si tehnici de motivare, unele simpliste, altele mai complicate care au functionat mai mult sau mai putin dar totusi ceva parea ca nu functioneaza cu adevarat, aveam senzatia ca lipseste ceva sau ca ceva nu se leaga cum mai spun eu.

Dupa sute de ore de dezvoltare personala si introspectii personale am realizat care este cea mai importanta resursa pentru ca sa putem fi motivati si sa ne mentinem motivatia vie un timp indelungat si va voi dezvalui in continuare care este aceasta.

Solutia care mi se pare cea mai eficienta este si foarte simpla si nu are de-a face cu nici o analiza a convingerilor limitative sau a valorilor ori Piramida Nivelurilor Neurologie a lui Dilts. Chiar nimic din toate aceastea!

Lipsa motivatiei sau scaderea pronuntata a motivatiei reprezinta un blocaj emotional si spun asta din propria experienta. Iar un blocaj poate fi descris ca lipsa sau intreruperea legaturii intre mai multe puncte cheie care ne dau o anumita stare sau care ne fac sa fim sau sa ne simtim de exemplu, motivati.

Si atunci cea mai simpla metoda este sa conectam sau sa legam aceste puncte intre care legatura s-a intrerupt.

Pentru a putea uni aceste puncte cheie vom raspunde la CELE 9 INTREBARI MAGICE ALE MOTIVATIEI. Si atentie, raspunsurile trebuie sa fie simple si directe, mintea noastra subconstienta deja stie ce ne dorim cu adevarat chiar daca constientul ar putea avea tendinta sa complice lucrurile sau sa le mai cosmetizeze.

Ne acordam atata timp cat avem nevoie si ne raspundem la urmatoarele intrebari:

1. Despre ce imi pasa cel mai mult sau la ce tin cel mai mult?
2. Cum pot face sa se realizeze “lucrurile” la care tin cel mai mult?
3. Care sunt cele mai importante obiective ale mele?
4. Cum ma voi simti cand le indeplinesc?
5. Ce ma face pe mine sa simt cu adevarat recunostinta?
6. Cum pot arata mai multa apreciere fata de ce am si ce imi doresc sau mi-am propus?
7.  Pentru ca lucrurile sa se intample ce pot face chiar in acest moment, acum?
8. Cum as putea face lucrurile si mai bine?
9. Care este primul pas pe care il fac chiar acum?

Este important sa ne raspundem acestor intrebari cu sinceritate si sa simtim emotia pe care raspunsurile noastre o produc deoarece acestea creaza motivatia. Si vom mai vedea ca deja ne vom simti motivati inainte sa ajungem la a 7-a intrebare.

Asa cum va spuneam mai sus va voi dezvalui care este mai importanta resursa pe care am descoperit-o, aceasta este CLARITATEA. Atunci cand avem claritate lucrurile sunt mult mai simple si mergem direct la tinta, nimic nu ne mai poate opri sa obtinem ce ne dorim.

Dupa ce am terminat de raspuns la cele 9 intrebari magice ale motivatiei este important sa facem si ultimul pas, sa trecem la actiune si sa facem chiar acum acea actiune pe care ne-am propus-o si indiferent cat de mica sau mare este ea, cu siguranta ne aduce mai aproape de indeplinirea a ce ne dorim.

Ca orice comportament nou, vom repeta cele 9 intrebari magice ale motivatiei zilnic si vom vedea cum vom ajunge, cu siguranta, acolo unde ne dorim.

Putem chiar acum sa ne scriem in agenda sau sa ne salvam in telefon sau calculator aceste intrebari si le vom avea aproape oricand vom avea nevoie de motivatie.

Sursa imagine: wallpaperpicture.net

Read More