Ce conteaza cu adevarat pentru oamenii de succes cand e vorba de vestimentatie

1Vestimentatia impecabila tot timpul
Nu e nevoie sa avem haine de firma de sute de euro pentru a crea o imagine de om de succes. Un costum de calitate buna, care este ales cu gust si este la un pret rezonabil si bine intretinut este de preferat fata de un costum de firma, foarte scump, dar care nu este bine intretinut, eventual mai este si botit sau sta ciudat ori nu ne avantajeaza.

Daca nu ai gust deloc, apeleaza la un stilist sau la o persoana care se pricepe. In trecut se spunea ca haina face pe om, acum se spune ca haina face imaginea, iar imaginea genereaza incredere, admiratie sau vinde.

Da, e important sa aratam bine cu orice ocazie – indiferent ca suntem la o intalnire cu un client important sau facem piata. Bineinteles, adecvat mediului unde ne aflam, dar ca director de mare firma nu poti sa fii la birou in costume impecabile si in timpul liber sa umbli pe strada in pantaloni de training si tricouri lalaite, nu de alta dar sigur te mai intalnesti si cu clientii care te vad la costum si discrepanta de imagine este prea mare, chiar socanta. 

Daca esti la un eveniment asteapta-te sa fii fotografiat(a) sau filmat(a) –  Am intalnit multe persoane care spuneau sa nu fie fotografiate sau se fereau de fotografi sau erau revoltate ca sunt fotografiate – in momentul in care te duci la un eveniment iti asumi tot ce presupune o aparitie publica, deci si o imagine corespunzatoare.


Pantofii sunt importanti
 – pana nu demult spuneam ca nu este asa importanta incaltamintea, pana am intalnite doua persoane aproape obsedate de incaltaminte (femei, bineinteles) si atunci am inceput sa acord atentie si sa observ incaltamintea oamenilor din jur.

E nevoie ca incaltamintea sa arate la fel de impecabil ca si hainele, daca doar hainele arata bine si incaltamintea nu asta denota preocupare pentru aparente, de a da bine, in realitate e vorba doar de superficialitate.

O pereche de pantofi neingrijiti si nelustruiti spun ca de fapt nu putem avea grija de noi insine si atunci ce sa mai spunem de o afacere sau de un proiect important.

Sursa foto: http://fashx.com

Read More

12 pasi concreti pentru a atrage succesul in viata noastra

success conceptPuteti sa credeti ce vreti in acest moment, oricum ar fi … Imaginea si prima impresie sunt capitale … cel putin la inceput si s-ar putea sa ramana asa mult timp pana cand oamenii vor avea ocazia sa isi  schimbe parerea.

Atunci cand intri intr-un grup nou simti in mod natural care sunt oamenii de succes. La fel cum, daca proiectam imaginea unui pierde-vara sau a unei persoane neimportante, sterse sau terne atunci si oamenii ne vor tratata asa de la inceput.

Oamenii care nu arata ca pot avea succes sau sunt deja de succes nu primesc joburi bune, mariri de salarii si nici nu li se propune sa faca parte din afaceri de succes.

Poate ca inca nu esti un om de succes sau nu stii cum sa faci asta, in realitate e foarte simplu doar schimband anumite detalii importante la tine si starea ta se va schimba, vei incepe sa te simti si sa ai starea si atitudinea unui om care are succes.

Cand eram mici copiam ce faceau parintii nostri si asa am invatat cum sa mergem, cum sa ne purtam s.a.m.d. Prin repetitie se invata…

Iata care sunt pasii pentru a avea imaginea unui om de succes:

1. Vestimentatia impecabila tot timpul.

2. Da, e important sa aratam bine cu orice ocazie. Daca esti la un eveniment asteapta-te sa fii fotografiat(a) sau filmat(a).

3. Pantofii sunt importanti – chiar prea importanti.

4. Parul, parul… parul sa ne stea bine, ca in rest ne descurcam.

5. Fata sau tenul, a avea succes sau nu.

6. Accesoriile dau tonul si spun despre succes cu adevarat.

7. Organizarea si eficienta – indiferent ca este vorba de organizarea timpului, a afacerii sau a vietii personale.

Chiar nu pot intelege femeile care poarta papornite imense dupa ele indesate cu 4-5 kilograme de nimicuri, asta inseamna lipsa de eficienta personala si dezorganizare.

8. Abilitatea de a face conversatie este foarte importanta.

9. Fa-i pe oameni sa se simta importanti!

10. Totul e bine pana deschizi gura sau scrii…gramatica si pronuntia sunt decisive.

11. Caritatea si voluntariatul amplifica imaginea pozitiva.

12. Petrece timpul cu oameni de succes de la care ai ce invata.

Fiecare din pasii de mai sus este prezentat pe larg in categoria Imagine Personala unde va si invit sa cititi despre fiecare in parte.

 

 

Sursa foto: http://www.seosemsedorm.com

 

 

Read More