Cele 9 intrebari magice care ne readuc motivatia

De-a lungul timpului am tot citit foarte multe metode si tehnici de motivare, unele simpliste, altele mai complicate care au functionat mai mult sau mai putin dar totusi ceva parea ca nu functioneaza cu adevarat, aveam senzatia ca lipseste ceva sau ca ceva nu se leaga cum mai spun eu.

Dupa sute de ore de dezvoltare personala si introspectii personale am realizat care este cea mai importanta resursa pentru ca sa putem fi motivati si sa ne mentinem motivatia vie un timp indelungat si va voi dezvalui in continuare care este aceasta.

Solutia care mi se pare cea mai eficienta este si foarte simpla si nu are de-a face cu nici o analiza a convingerilor limitative sau a valorilor ori Piramida Nivelurilor Neurologie a lui Dilts. Chiar nimic din toate aceastea!

Lipsa motivatiei sau scaderea pronuntata a motivatiei reprezinta un blocaj emotional si spun asta din propria experienta. Iar un blocaj poate fi descris ca lipsa sau intreruperea legaturii intre mai multe puncte cheie care ne dau o anumita stare sau care ne fac sa fim sau sa ne simtim de exemplu, motivati.

Si atunci cea mai simpla metoda este sa conectam sau sa legam aceste puncte intre care legatura s-a intrerupt.

Pentru a putea uni aceste puncte cheie vom raspunde la CELE 9 INTREBARI MAGICE ALE MOTIVATIEI. Si atentie, raspunsurile trebuie sa fie simple si directe, mintea noastra subconstienta deja stie ce ne dorim cu adevarat chiar daca constientul ar putea avea tendinta sa complice lucrurile sau sa le mai cosmetizeze.

Ne acordam atata timp cat avem nevoie si ne raspundem la urmatoarele intrebari:

1. Despre ce imi pasa cel mai mult sau la ce tin cel mai mult?
2. Cum pot face sa se realizeze “lucrurile” la care tin cel mai mult?
3. Care sunt cele mai importante obiective ale mele?
4. Cum ma voi simti cand le indeplinesc?
5. Ce ma face pe mine sa simt cu adevarat recunostinta?
6. Cum pot arata mai multa apreciere fata de ce am si ce imi doresc sau mi-am propus?
7.  Pentru ca lucrurile sa se intample ce pot face chiar in acest moment, acum?
8. Cum as putea face lucrurile si mai bine?
9. Care este primul pas pe care il fac chiar acum?

Este important sa ne raspundem acestor intrebari cu sinceritate si sa simtim emotia pe care raspunsurile noastre o produc deoarece acestea creaza motivatia. Si vom mai vedea ca deja ne vom simti motivati inainte sa ajungem la a 7-a intrebare.

Asa cum va spuneam mai sus va voi dezvalui care este mai importanta resursa pe care am descoperit-o, aceasta este CLARITATEA. Atunci cand avem claritate lucrurile sunt mult mai simple si mergem direct la tinta, nimic nu ne mai poate opri sa obtinem ce ne dorim.

Dupa ce am terminat de raspuns la cele 9 intrebari magice ale motivatiei este important sa facem si ultimul pas, sa trecem la actiune si sa facem chiar acum acea actiune pe care ne-am propus-o si indiferent cat de mica sau mare este ea, cu siguranta ne aduce mai aproape de indeplinirea a ce ne dorim.

Ca orice comportament nou, vom repeta cele 9 intrebari magice ale motivatiei zilnic si vom vedea cum vom ajunge, cu siguranta, acolo unde ne dorim.

Putem chiar acum sa ne scriem in agenda sau sa ne salvam in telefon sau calculator aceste intrebari si le vom avea aproape oricand vom avea nevoie de motivatie.

Sursa imagine: wallpaperpicture.net

Read More