Fa-i pe oameni sa se simta importanti si atunci i-ai castigat

paul-graham-is-one-of-the-most-important-people-in-techFa-i pe oameni sa se simta importanti – nici nu mai stiu de cate ori mi-a spus acest lucru Gabriela Zboiu si inca este un capitol la care invat.

La inceput credeam ca nu am cum, nu pot, nu stiu, pana am testat, cum ar fi sa-i apreciez pentru x lucru, sa fiu foarte prezent si proactiv cand ei vorbesc, cum sa imi exprim recunostinta fata de ei si timpul lor sau sa spun mai des un simplu si autentic multumesc… si asa am inceput sa invat cum se poate face si rezultatele m-au uimit si pe mine.

Pentru a fi un om de succes de mare importanta sunt si:

Abilitatea de a face conversatie – e foarte  important sa putem face conversatie cu o persoana pe care abia o cunoastem si sa nu o intrebam doar despre vreme sau sa stam muti, nu am sa intru in detalii aici pentru ca exista carti in care putem invata cum sa facem conversatie si ce subiecte de discutie putem alege.
Un alt aspect important este ascultatul activ, oamenilor le place sa fie ascultati, sa li se acorde atentie, daca vorbim doar noi sau despre noi devine un monolog nu o conversatie.


Caritatea si voluntariatul – 
intotdeauna oamenii ii admira (cu sau fara invidie) pe cei care daruiesc din ce au celor mai putin norocosi ca ei si aici poate fi vorba de bunuri materiale sau timp pentru o cauza buna pentru cei din jurul nostru. O componenta importanta a imaginii unui om de succes este caritatea si implicarea in cauze sociale. Nu am sa dau mai multe detalii deoarece deja stiti cum puteti face asta.


Petrece timpul cu oameni de succes de la care ai ce invata.
 Cineva imi spunea la un moment dat “plateste-i masa la restaurant unui om bogat si tu nu-ti lua nimic, doar asculta-l” – cu siguranta este o metafora, in realitate ar parea ciudat sa nu ai nimic in fata insa luam doar partea cu asculta-l pentru a putea invata cum sa ne schimbam modul de a gandi, de a face lucruri si de actiona sau atitudinea si in cele din urma de a ajunge la fel ca ei.

Sursa foto: www.businessinsider.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *