Cum sa invatam sa ne indeplinim dorintele cu adevarat importante

In ultima vreme am vazut tot mai multi oameni care cam fac confuzie intre dorinte, vise, scopuri si obiective. Cel mai adesea am vazut amestecandu-se dorintele cu visele astfel incat rezulta un amalgam de idei care ii ducea departe de cea mai importanta resursa, claritatea.

Auzeam in jurul meu ‘am sa ajung atat de faimoasa si bogata incat am sa ma plimb doar cu elicopterul’. Foarte frumos am spus eu si in acelasi timp sa nu exageram cu forta gandirii pozitive ci mai degraba sa ne amintim ca ‘Dorinta unui om de a fi bogat nu reprezinta nimic’. Atata timp cat e doar un vis!

Pentru a intelege mai bine lucrurile sa le luam logic, ca sa fie usor de inteles.

La inceput sunt visele si ne dam seama daca cineva ne vorbeste despre un vis cand utilizeaza indicatorii verbali ‘mi-ar place’ si ‘as vrea’ care denota o oarece indoiala.

Apoi avem dorintele, cand persoana si-a stabilit cu claritate ce isi doreste si utilizeaza expresii precum ‘vreau‘ sau ‘imi doresc’. Aici intervine si diferenta intre vise si dorinte care consta in faptul ca dorintele sunt integrate in eul persoanei, am analizat visul, am vazut daca este realizabil si ne simtim catusi de cat capabili sa-l realizam deci ne putem dori acel lucru.

Din momentul in care ne dorim ceva si stim clar ce ne dorim si cum va arata acesta, transformam totul in scop, adica directia, acolo unde vrem sa ajungem.

Iar de aici totul devine mai simplu, scopul se imparte in obiective si obiectivele se impart in activitati si activitatile se impart in ce incep sa fac si acel ce fac se imparte in cand… si cand se imparte in ‘cu ce incep chiar acum‘.

Acum sa revenim la dorintele noastre fiindca mai sunt necesare clarificari. Asa cum am invatat de la cel mai bogat om din Babilon, dorintele noastre trebuie sa fie simple si bine conturate. ‘Ele nu vor fi niciodata duse la bun sfarsit daca sunt prea multe sau sunt nedefinite ori depasesc cunostintele celui care isi doreste sa le dea viata.’

De asemenea mai trebuie sa adaugam si faptul ca ‘Dorintele noastre trebuie sa fie puternice si ferme. Dorintele nedefinite nu se realizeaza niciodata.

Invatand cum sa iti indeplinesti o dorinta modesta dar palpabila, inveti apoi cum sa le indeplinesti pe cele mari, cu adevarat importante!’

Si nu uitati, castigarea unor sume foarte mari sau a faimei, celebritatii ori acumularea unor averi sau proprietati intr-un timp scurt = dorinta romantica.

 

Sursa imagine: mindfulconstruct.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *