5 motive pentru care cuvantul a economisi induce insuccesul financiar

finante personale economii
Cum iti suna mai bine?
– Ia si economiseste bani!
– Fa economii!
sau
– Strange bani!
– Pune bani deoparte!

Cuvantul a economisi are o conotatie negativa si este asociat cu taierea costurilor, cu austeritatea sau cu refuzarea unor nevoi sau placeri ori cu faptul ca nu ne mai putem permite anumite lucruri, iar acest lucru ne creaza frustrare.

A economisi este asociat la nivel mental cu ideea de scadere, ne scad veniturile, ne scad posibilitatile, ne scade libertatea, deci intr-un cuvant ne sunt atacate valorile dupa care ne conducem inconstient. Si atunci mai bine nu mai economisim ca sa ne putem pastra starea de confort, siguranta!

In plus a economisi deriva din cuvantul economie, iar in Romania stirile despre economie sunt adesea negative, sa ne amintim de nenumaratele ori cand am auzit de scadere economica si contractia economiei. Deja le-am pierdut numarul, nu-i asa?

Subconstientul nostru a inregistrat aceste expresii si atunci cand ne propunem sa economisim bani sau sa facem economii ne trezim ca nu ne iese si dam vina pe autosabotaj… sau pe politicieni.

A economisi sau a face economii este reductiv! Avem nevoie de ceva care sa stimuleze cresterea.

Lucrurile se pot schimba si am vesti bune pentru tine! Este nevoie doar sa inlocuim aceste expresii cu altele pe care mintea noastra le percepe in mod pozitiv. Expresiile cele mai potrivite sunt “strang bani” sau “pun bani deoparte” – acestea sunt favoritele mele. Bineinteles mai pot fi si alte expresii, secretul este sa aiba conotatie pozitiva si neapart sa indice o actiune din prezent.

Ba chiar mai mult, cu cat aceste expresii contin cuvinte care isi au originea cat mai mult in vorbirea populara, cu atat ele au un impact mai mare asupra perceptiei noastre, in timp ce termenii pretentiosi, academici sau de specialitate parca trec pe langa noi si nu creaza nici un impact.

Este important sa constientizam si sa cunoastem efectele expresiilor pe care le utilizam inconstient zi de zi. A economisi sau a face economii este reductiv, in timp ce a stange bani sau a pune bani deoparte stimuleaza cresterea si acumularea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *